Pudendal pili ile yeni bir hayat

Konu Başlıkları

Kronik pelvik ağrı, idrar yapamama (idrarı boşaltamayan mesane), ağrılı mesane, kendiliğinden uyarılma ile devamlı ardışık orgazm sendromu, felçli mesane gibi durumların kalıcı tedavisinde, mesane ve cinsle organların fonksiyonunda önemli bir yere sahip olan pudendal sinire, geliştirdiği laparoskopik teknik ile, pil yerleştiren Prof. Dr. Tibet Erdoğru sonuçları ICS 2019 kongresinde sundu.

Prof. Dr. Rahmi Onur tarafından takip edilen hasta için tedavi Prof. Dr Tibet Erdoğru ile Prof. Dr. Rahmi Onur tarafından uzun aşamalar sonrasında programlandı. Şubat ayında 38 yaşındaki felçli mesanesi olan hastada (TB) Laparoskopik Pudendal Sinir Pili ameliyatı uygulandı. Hasta kuyruk sokumu açıklığı nedeniyle çocuk yaşta ameliyat olmuş ve bu açıklığın kapatılması ile gelişen skar dokusu ve yapısal sorun nedeniyle sinirleri tamamen işlev dışı kalmış bir durumdaydı. Bu nedenle idrarını hissedemeyen ve idrarını boşaltamayan hasta günde 6-7 kere kendisine sonda uygulayarak (temiz aralıklı sondalama, TAK) mesanesindeki idrarı boşaltıyordu. Bu sondalamalar nedeniyle de haftada bir bazen iki haftada bir yüksek ateşli böbrek iltihabı ile hastaneye gitmek ve hatta yatmak zorunda kalıyordu.

Bu gibi durumlarda literatürde yer alan kuyruk sokumu sinirlerine mesane pili Prof. Dr. Rahmi Onur tarafından başarılı ile yerleştirilen hastada, istenilen tedavi yanıtları bir türlü alınamamıştı. Prof. Dr Tibet Erdoğru, hastaya gerekli bilgileri ve olasılıkları paylaşmış ve iki hekim bu tedavi aşamalarını itina ile değerlendirmişti.

2019 yılı Şubat ayında başarılı şekilde, bu teknik ile dünyada ilk kez uygulanan Laparoskopik Pudendal Sinir Pili ile TB 6 aydır hepimiz gibi idrarını hissediyor, hepimize benzer idrarını yapabiliyor ve idrarı hemen hemen kesede kalmıyor ya da düşük miktarda kalıyor. 6 aydır idrar kaçırmıyor ve idrar yolu infeksiyonu ve böbrek infeksiyonu olmuyor. Çalışma hayatında ve sosyal hayatında hepimiz gibi yaşamaya başlamış ve yüzü artık gülüyor.

İşte bu Laparoskopik Pudendal Sinir Pili tekniğini Prof. Dr. Tibet Erdoğru, ICS 2019 kongresinde videolar eşliğinde tüm dünyadaki meslektaşları ile paylaştı. Bu yöntem büyük beğeni aldı ve takdir topladı.

ICS kongresi, uluslararası mesane fonksiyon derneğinin yıllık bilimsel kongresidir. Geçtiğimiz hafta içinde İsveç’te düzenlenmiştir.

Hızlı Randevu

Hızlı Randevu

Hastalığınız ile ilgili detaylı bilgi almak için lütfen randevu alınız.